maandag 15 december 2014

Sobere kerstsfeer met frisse noot

De voorbereidingen voor kerst zijn al weer volop bezig bij ons in huis. Onze favoriete kerstkleuren voor dit jaar zijn: Copper, Goud, Tin, Pelliccia en de kleur Glas! Heerlijk om het huis te hullen in warmte en een frisse noot met een acquatintje!
 
Zelf aan de slag gaan met kerstversiering is natuurlijk helemaal leuk en bovendien helemaal van nu. Speciaal voor Carte Colori heeft blogster Monica van Blitterswijk van de populaire blog Het Moonhuis twee leuke kerstversieringen gemaakt met Carte Colori metallicverf in de kleur Goud en Carte Colori kalkverf in de kleur Gritti! Zoals deze vogeltjes voor in de (alternatieve) kerstboom!

De vogeltjes zette Monica eerst in de universele primer. Na het drogen, verfde ze ze met twee lagen Carte Colori metallicverf in de kleur goud!

Even goed laten drogen en ze zijn klaar om in je boom te hangen! Monica heeft ze in een oude perentak gehangen. Samen met verse Asparagus takjes in de kruik en de mooie hangers die ze kocht bij Violier at Home geeft dit een geweldig mooi resultaat!

Ze heeft ook nog wat leuks gedaan met glazen kommetjes van Ikea. De kommetjes met goud aan de binnenzijde en zwart aan de buitenzijde zie je veel, maar kun je ook heel makkelijk zelf maken. Monica heeft de Carte Colori metallicverf in de kleur Goud gecombineerd met Carte Colori kalkverf in de kleur Graphite.  Het zijn natuurlijk glazen kommetjes dus zette Monica Carte Colori universele primer op zowel de binnen- als de buitenkant.

 Na het drogen metallic verf op de binnenkant. Omdraaien en corifondo opzetten.

Na de droogtijd opzetten met Carte Colori kalkverf Graphite in twee lagen. Na het drogen weer omdraaien en dan nog twee lagen goud opzetten.

 Leuk voor op de kersttafel of om gewoon zo neer te zetten met een waxinelichtje!

Tijdens de open dagen van sterdealers heb ik weer prachtige dingen gezien! Heerlijk die verstilde wintersfeer! De Stamkamer in Lienden had prachtige ingetogen kerstdecoratie, mooi in combinatie met de kleur Oud Hollandsche witjes.
En bij Sober & Sjiek in Rhoon zag ik deze prachtige decoraties met orchideetakken en vogeltjes!
Of wat te denken van de alternatieve kerstbomen en decoraties bij onze sterdealer Violier at Home! Geweldig die koperkleurige vaarntakken en katoenbollen in de boom.
Het inspireerde me zo dat ik thuis ook een alternatieve kerstboom heb neergezet. Voor mij geen gewone kerstboom maar een oude perenboom met daarin pluizige uiltjes!
Uiteraard hoort bij kerst ook een tintje rood en bij Jooh Interior Luxury zag ik naast de inmiddels aardig bekende ingelijste vogelveren van Jooh zelf ook deze prachtige ketting (kunstwerkje) en fotokunstwerk van Society Bones.


Tips:
  • Zin om rond de kerstdagen eens wat anders te doen dan de traditionele kerstmarkt? Ga dan eens naar Markthal Rotterdam. De eerste overdekte markthal van Nederland.  Een bruisende markthal waar je heerlijk je boodschapjes kunt doen maar ook neer kunt strijken voor een hapje en een drankje! Echt een aanrader! http://markthalrotterdam.nl/
  • Iets leuks doen met het hele gezin? Het grootste kasteel van Nederland Kasteel de Haar wordt een levend sprookje. Van 25 december tot en met 4 januari heeft Kasteel de Haar een nieuwe rondleiding, ontdek alle keukengeheimen van de kasteelkok vol wonderlijke sprookjesavonturen! Een ware  kerstbelevenis voor de hele familie. www.kasteeldehaar.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten