donderdag 12 februari 2015

Kleurentrends voor 2015

Het gaat weer van start... de beurzen zijn weer in volle gang. De grote interieurmerken en designers hebben hun trends voor 2015 gepresenteerd. Welke vormen en kleuren gaan we veel zien aankomend jaar? De mode voor aankomend seizoen geeft een duidelijk vintage beeld met een moderne twist 'Eclectic Vintage'. Waar voorheen vintage bestond uit jaren 50-60 items, lijkt het nu door te lopen naar de jaren 70. De Ibiza-stijl/ flower power komt er dit seizoen bij. Niet alleen in prints, franjes en pailletten maar ook in kleur.  Voor 2015 veel sorbetkleuren maar ook fel uitgesproken kleuren, zwart, wit, zilver en goud, Denim, doorzichtige en opengewerkte materialen.

Woontrends zijn een afgeleide van de modetrends dus ook voor interieur zien we veel vintagekleuren terugkomen. Kleuren die we veel in allerlei trendvoorspellingen terug zien komen zijn: Aubergine, Copper, Roze, botanische kleuren, aardetinten, Classic blue, Custard geel, Oranje, Aquamarijn en kleuren die passen bij het thema Bohémien.

Het heeft ons geïnspireerd tot het maken van vijf verschillende kleurpalletten. Kleurencombinaties die ons aanspreken en passen in de trendvoorspellingen voor 2015. Samengesteld uit onze collectie met inmiddels 106 unieke kleuren!

Kleurpallet 1:Vintage earth

Een mengeling van frisse en warme tonen die doen denken aan de jaren '60-'70 met de kleuren Citrus, Absinth, Truffel en Skin.

Kleurpallet 2: Flower Power/ Sixties met moderne twist

Een combinatie van ingetogen (Ink en Shade) en uitgesproken kleuren (Annaëlle en Gaaf) geïnspireerd op de flower power/ sixties tijd.


Kleurpallet 3: Eclectic Egyptisch

Een pallet van warme uitgesproken tinten samengesteld uit onze kleuren Rosso Antico, Terracotta, Royal Blue en Oud Hollandsche witjes. De prachtige warme kleurencombinaties uit Egypte in combinatie met nieuwe elementen geven ons een eclectisch gevoel.


Kleurpallet 4: Classic Hollywood chique

Een combinatie van glamourkleuren met een hint naar de '50 en '60- jaren met onze kleuren Pink, San Silvestro, Albast en Artichaut.


Kleurpallet 5: Ibiza Beach Vibe
Een heerlijke ontspannen en gemoedelijke sfeer. De unieke Ibiza-vibe door de combinatie van hippie en stylish met onze kleuren Copper, Lido, De Medici en Bebè.

We zijn erg benieuwd wat jullie van onze kleurencombinaties vinden!

Tips:
  • De trendkleuren bieden veel mogelijkheden om accentkleuren aan te brengen in je interieur. Geef bijvoorbeeld een item een stevig kleurtje zodat het als focuspunt in je interieur gaat fungeren. Houd het wel bij één item, zo voorkom je een te bont effect in je interieur. Kijk voor inspiratie eens in het prachtige boek Piet Boon Styling by Karin Meyn.
  • Accessoires in zwart, wit, zilver of goudkleur combineren ook altijd prima bij de trendkleuren van 2015.
  • Ga je voor een stevige kleur op de muur? Onthoud dan dat de kleur in werkelijkheid altijd wat meer aanwezig oogt dan op het staaltje. Ook natuurlijk licht en kunstlicht hebben een groot effect op hoe de kleur uitpakt op je muur...
  • Ga je voor meer rust in je interieur? Ga dan voor ton-sur-ton tinten!
  • Test de kleur op de muur door een klein stukje te verven op bijvoorbeeld een stuk karton en zet dit bij de muur die je wilt schilderen. Zo kun je zien hoe de kleur uitpakt bij daglicht en in de avond met kunstlicht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten