maandag 10 november 2014

Cocooning in de winter!


De koude dagen komen er aan en dus trekken we ons lekker terug in huis! Volgens Trendwatcher Lidewij Edelkoort gaan mensen meer naar binnen dan naar buiten. We halen buiten dus gewoon naar binnen. Ook voor de slaapkamer is er volgens Edelkoort een veranderende functie. In haar optiek wordt dit een extra leefruimte, waardoor je langer in de slaapkamer verblijft. Alle reden dus om deze ruimtes gezellig te maken om heerlijk te kunnen cocoonen tijdens de winter!

Edelkoort denkt bovendien dat natuurkleuren in trek blijven zoals de kleur mosgroen, als tegenhanger voor alle huidtinten. Bij een bezoek aan onze dealer Combine & Design in Bussum zag ik deze mooie groene lamp die perfect in de groentrend past!  Eigenaresse Saskia van Dijk maakt niet alleen prachtige interieurs, schildert geweldig maar maakt ook van alledaagse objecten bijzondere lampen!


Onze kleurenkaart Verde staat overigens ook vol met prachtige groentinten die hier mooi op aansluiten!In mijn vorige blog heb ik al enkele trends voor komend seizoen besproken en veel van deze trends zag ik terug in de ontwerpen en thema's tijdens de Dutch Design Week afgelopen oktober.  Ook natuurlijke materialen zoals steen en hout worden veel gebruikt.Veel marmer en hout gezien in de ontwerpen zoals bijvoorbeeld deze houten tafels met koper rand genaamd 'Miami' ontworpen door Mathilde Liu van V-Lab. Of deze prachtig bewerkte marmeren tafels met de titel 'Bunker Tattoo' van ontwerper Wessel van Offeren.
Of deze heerlijk gebreide stoel 'Sweater' van Mal. Daar zou je toch zo in weg willen duiken?!

Er is behoefte aan ambachtelijke producten en rijke materialen, natuur en een groener leven blijft in trek. We willen weten wat we eten en waar het eten vandaan komt. Thuis aan de slag met groenten en kruiden kweken.  Of je haalt het gewoon uit de 3-d printer! Ook gezien op de Dutch Design Week: Edible growth. Met het duurzame Edible Growth verbindt ontwerpster ChloĆ© Rutzerveld nieuwe productiemethodes en traditionele voedselteelt. Meerdere lagen met zaden, sporen en gist rollen uit de 3D printer en vormen vijf dagen later plantjes en paddestoelen, uitgroeidend tot voedsel met een steeds intensere structuur, geur en smaak!
Comeback van kleur
Naast alle natuurtinten zien we dit seizoen ook de comeback van kleur! Bedoeld als statement in je interieur. Kies zorgvuldig een item in een flinke kleur. Houd het subtiel met een mooie print, een dienblad, een vaas of zelfs een felgekleurde bloem kan wonderen doen. Ga eens voor citroengeel of intens blauw! De Piet Boon-collectie bij Linteloo toont prachtige diep donker groene fluweel en citruskleurige banken.
Bron: Piet BoonOf wat te denken van deze mega grote lamp 'Lummel' van het merk Mal.

 
Creativiteit
Onze wereld wordt gedomineerd door technologie, als tegenhanger hebben mensen de behoefte om zich creatief te uiten. Nieuwe dingen maken van bestaande vormen. Ook hiervoor is veel inspiratie te vinden tijdens de Dutch Design Week. Onder de titel 'De kamerfluisteraars' maakt Dutch Designer Roos Sanders van keramiek speeldozen in een creatieve vorm.
                                                   Bron: Barbaramedo.com


Of deze prachtige beschilderde borden 'Altered Histories' van Little Owl Design.

Tips:
  • Doe ook eens inspiratie op tijdens kerst- en wintersfeerdagen bij onze dealers. Kijk op onze Facebookpagina voor de aankondigingen van de verschillende dealers.
  • Nog meer interieurinspiratie vind je in het woonprogramma VT Wonen op SBS6. Ieder zondag om 18.30 uur. 
  • Surrealisme vertaald naar de woon- en interieursector tijdens de  beurs 'Chique Surrealisme'.  Cocoon: 15-23 november van 11.00 tot 19.00 uur. www.cocoon.be
  • Kijk voor nog meer wintercocoon-tips in het woonmagazine Stijlvol Wonen editie november-december 2014.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten