maandag 13 oktober 2014

Op naar het najaar!

Een nieuw seizoen dient zich weer aan! Welke trends zijn er te volgen voor het najaar? De woonbladen staan er uiteraard vol van, ik kijk daarnaast ook graag naar trendwatchers zoals Lidewij Edelkoort. Maar ook mode geeft een goed beeld van wat er op woongebied komen gaat. Woontrends zijn namelijk minder trendgevoelig dan modetrends. Wat in de mode te zien is zie je na een jaar of twee in de woontrends verschijnen al komen er elk jaar natuurlijk langzaam nieuwe trends bij en zullen andere weer vervagen.

Ronde vormen
Voor 2016 voorspelt Lidewij Edelkoort dat ronde, ovale vormen belangrijk gaan worden. Ze noemt dit thema ‘Egg'. Deze ronde vormen zijn terug te zien bij verschillende bekende ontwerpers zoals dit ontwerp van Patricia Urquiola voor B&B Italia of de Vermelha Chair van Edra.
Bron: B&B Italia, Patricia UrquiolaBron: Vermelha Chair, Edra
Ook in kunstwerken zoals bijvoorbeeld dit ronde kunstwerk van Dik Nicolai.Zachte kleuren
Daarnaast ziet Edelkoort alle kleuren lichter worden. Poeder- en huidskleuren worden het helemaal in combinatie met natuurlijke materialen. Een interieur dat zacht, warm en gezellig is. In onze showroom in het pand van Interiors DMF zijn veel pasteltinten toegepast. Eucalyptus bijvoorbeeld uit onze kleurenkaart Vintage Ashes.
Bron: Interiors DMF

Een zacht effect krijg je ook door toon-op-toon te gebruiken. Door verschillende materialen naast elkaar te gebruiken.  Transparantie, laagjes en kleuraccenten zijn elementen die hierin van toepassing zijn.  Op de muur is bijvoorbeeld Oud Hollandsche witjes een aanrader, verbind alle tinten! Naast zachte kleuren zijn natuurlijke materialen zoals marmer veel gezien in de nieuwe collecties.  Helemaal in combinatie met metallics. Zoals dit mooie bijzettafeltje 'Algedi' van het merk Lacoli & McAllister.

Bron: Lacoli & McAllister


Of wat te denken van deze prachtige 'Ammo Vase' op marmeren voet van Jean Marc Gady.
Bron: Jean Marc Gady


Een zachte touch bereik je natuurlijk ook door breisels voor kleden, stoelen en poefjes. Breien is tegenwoordig weer helemaal hip. Een mooie aanleiding om je breinaalden er bij te pakken en iets leuks voor je interieur te breien. Mooi voorbeeld zijn de breisels van Claire-Anne O'Brien.
Bron: Claire-Anne O'Brien


Gevulde vormen
De derde trend wordt door Edelkoort omschreven als gevulde vormen…bolvormig, geplooid en met reliëf. Vormen die je wilt strelen, aanraken. Dat geldt straks niet alleen voor stoelen en banken, nee voor alles. De muur, de vloer…. Ook bij mijn favoriete Italiaanse merk Moroso zijn veel ronde vormen te zien zoals deze serie 'Chubby Chic' die Diesel maakte voor Moroso.
Bron: Moroso.it
Maar ook het minimalistische is nog niet verdwenen. Dat zie je in de grafische patronen en metallics die door veel designers ook in hun nieuwe collecties weer toegepast worden. De bloemen worden vervangen door de ruitpatronen! Deze champignon-achtige 'T-Table’ zijn daar een mooi voorbeeld van.  Prachtige ronde vormen in combinatie met grafische patronen. En vergeet niet...in een minimalistisch interieur kunnen juist kleine spullen een grote rol spelen. Kies ze daarom met aandacht voor het juiste effect!
Bron: Bosa by Hayon
Diepgang
Wat ook steeds duidelijker naar voren komt is diepgang in ons interieur. We willen meubels met een verhaal. Weten waar het vandaan komt, het ambachtelijke wordt steeds belangrijker. Niet alleen als consument maar ook als leverancier van belang naar ons idee. Onze kalkverf is een echt ambachtelijk product dat met zorg en aandacht in Italië wordt gemaakt. Weten waar onze kalkverf vandaan komt en hoe deze gemaakt wordt? Op onze website hebben we de geschiedenis van onze kalkverf beschreven.  Diepgang kun je natuurlijk ook creeëren door een persoonlijke touch toe te voegen. Een mooie oude familiefoto in een enorm formaat als blikvanger of juist een kunstwerk of designobject die een mooie herinnering oproept.
Bron: Viva VidaTips:
  • Op zoek naar inspiratie voor je huis? Ga naar de Dutch Design Week in Eindhoven. Van 18 t/m 26 oktober tref je hier de meest geweldige ontwerpen van onze Dutch Designers! http://www.dutchdesignweek.nl/

  • Om te weten wat er in de toekomst gaat komen in het interieur moet je kijken naar de ontwikkelingen in de mode. Museum Boijmans Van Beuningen heeft vanaf 11 oktober een nieuwe tentoonstelling  ‘The Future of Fashion is Now'. ‘The Future of Fashion is Now’ toont werk van ruim 50 internationale modeontwerpers, van gerenommeerde namen zoals Iris van Herpen en Viktor&Rolf tot jong aanstormend talent van over de hele wereld. Museum Boijmans Van Beuningen en Philips Retail Lighting bundelen de krachten voor een bijzondere lichtervaring in de nieuwe tentoonstelling. Met belangrijke thema’s fashion, innovatie en technologie sluiten de tentoonstelling en de retailverlichtingstak van Philips naadloos op elkaar aan.

  • Nog een aanrader als het over de toekomst in de mode gaat... Gezien op NPO 1; Kunstuur: Revolutie in de modewereld. Glitter en glamour zijn al lang niet meer het uitgangspunt op de catwalks in de modewereld. Wereldwijd staat een nieuwe generatie modemakers kritisch tegenover de maatschappij en de mode industrie. Geen mode voor het oog, maar mode als pleidooi. Hoe kun je als modeontwerper bijvoorbeeld duurzaam werken. Een prachtig verhaal ook over de stoffen gemaakt door het gebruik van speciale inkt en regenwater door ontwerpster Aliki van der Kruys. Gemist? Kijk de aflevering dan hier nog eens terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten