donderdag 10 juli 2014

Vakantie-inspiratie voor je huis!

De vakantie staat voor de deur! Heerlijk genieten van al dat moois in eigen land of het buitenland. Ik raak altijd erg geïnspireerd door vakanties... mijn handen jeuken bij thuiskomst om weer lekker aan de slag te gaan met mijn interieur. Er gaat bij mij altijd wel wat mee terug van vakantie. Souvenirs in allerlei vormen! Zo blijven die herinneringen toch om je heen hangen als je er dagelijks in je interieur aan herinnerd wordt. Een leuke verzameling spiegels uit Marakesh heb ik in mijn atelier staan. Met een ketting uit Griekenland maakte ik de CV-thermosstaatknop wat minder afzichtelijk. En in Venetië viel ik als een blok voor een prachtige kroonluchter van Murano-glas.
Ik kon hem niet laten liggen en heb hem laten verschepen naar Nederland. Maar ook specerijen belanden in de koffer, niet alleen heerlijk om te gebruiken bij het koken maar de potjes zijn vaak ook al een aanwinst voor je keuken. Ik geniet dus nog iedere dag van mijn vakanties!

Ook kijk ik graag naar trends in winkels als ik in een buitenlandse stad ben. In Valancia kwam ik bijvoorbeeld veel cactussen tegen. In natuurvorm, riet en print...
Vakantie-souvenirs kunnen echt een aanwinst zijn voor je interieur. Maar eigenlijk zijn de beste souveniers toch wel de kleurinspiratie die ik op doe tijdens vakanties. Zoals bij de zijdebeurs in Valencia. Een prachtig museum met een geweldige koperkleurige deur!
Op de locale markten kom je ook een keur aan kleuren tegen...
Of wat te denken van deze prachtige stoffen die in Valencia gebruikt worden tijdens de vele processies...
 Kunst en architectuur is ook een bron van inspiratie in oude en... nieuwe vorm.
Of deze prachtige kleuren uit de natuur, gewoon op het strand van Ibiza!
Kleurinspiratie is er altijd,  zo ontstaan onze kleurencollecties...Komen jullie ook mooie kleuren tegen op vakantie? Ik ben zeer benieuwd! Zo benieuwd dat we er een leuke wedstrijd aan gekoppeld hebben...Maak een mooie sfeerfoto tijdens je vakantie die inspireert tot het maken van een nieuwe Carte Colori-kleur en win een verwenweekend naar Italië!


Ga naar Vakantie fotowedstrijd onder het kopje apps op deze pagina of gebruik deze snellink: https://www.facebook.com/CarteColori/app_451684954848385
Let op! Deelnemen of stemmen lukt alleen via een computer!

De 3 deelnemers met de meeste stemmen gaan door naar de deskundige jury, bestaande uit Tinneke Vos (hoofdredactrice WONEN Landelijke Stijl) en Meta Bos, directeur van Carte Colori. Deze jury kiest de winnaar van de actie en zal deze op 4 september via Facebook bekendmaken.

Kijk voor de voorwaarden op onze website: http://cartecolori.nl/2014/07/02/nieuws/carte-colori-vakantie-fotowedstrijd
De wedstrijd loopt van 3 juli t/m 28 augustus.


Veel vakantieplezier, we zijn benieuwd naar jullie foto's! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten