donderdag 12 juni 2014

Zomerse sferen in en om je huis

De zomervakantie lonkt weer en wat is er nu fijner om alvast in vakantiestemming te komen door je huis een zomer-metamorfose te geven? Wat is het nu precies wat zo'n heerlijke vakantiesfeer geeft? Zijn het die prachtig gestucte pandjes in Italiƫ of Griekenland? Zou je dat niet geweldig staan bij jouw huis? Al eens gedacht aan het stucproduct Kallei? Dit stucproduct is prima zelf aan te brengen. Ben je niet zo handig dan kan een stucadoor of schilder er prima mee uit de voeten. Geeft een prachtig effect op de buitenmuren! Onze sterdealer Violier at Home heeft zijn woning/showroom met Kallei bewerkt en het resultaat mag er zijn. De onderste rand van het huis krijgt nog een hoge strak gestucte plint in een antracietkleur.
Wit en grijstinten in combinatie met warme elementen zoals hout zorgen ook voor een rustige relaxte sfeer in je tuin. Kalkverf is uitermate geschikt voor op de buitenmuur. Deze mooie veranda bijvoorbeeld zagen we bij onze sterdealer Woonwinkel 't Klooster. De achterwand is met kalkverf in de kleur Fossil geschilderd, de schouw met kalkverf in de kleur Leisteen en de wand in kalkverf in een eigen gemengde kleur die ze Ibiza Bleu noemen.

Bron: Woonwinkel 't Klooster
Als je ergens een kleuraccent toepast trek het dan ook door om het een meerwaarde te laten zijn, herhaling zorgt voor eenheid. Zo betrek je ook buiten naar binnen! Op de wand in dit voorbeeld is kalkverf gebruikt in de kleuren Zinco en Pesaro.
Bron: Woonwinkel 't Klooster. 


Niet gelijk je hele muur doen? Schilder dan je bloempotten of accessoires eens met kalkverf voor een vakantie-effect in je tuin. Leuke mediterrane planten doen de rest! Stijl het geheel af met zomertinten; aquablauw uit de zee, grijstinten uit de lucht, beigetinten van het strand en oranje-roze van de zon.
Bron: hetmoonhuis.blogspot
Voor wie niet voor de Ibiza-stijl gaat...naast mooie basics kun je natuurlijk ook eens lekker wat kleur in je tuin gooien! Tijdens het Kleurenfestival bij Menno Kroon in Cothen  heb ik veel kleur voor de zomer gezien!


Rust en balans
Binnen ga je natuurlijk voor lekkere frisse tinten. Kies voor de basis tijdloos en sereen. Kleuren uit onze kleurenkaart Les Lins, Basic Colours, Maquillage of de nieuwste Vintage Ashes zijn hier perfect voor. Door het gebruik van mooie lichte poederige tinten op de muren en kleur door de accessoires komt de vakantiesfeer het beste tot zijn recht. Ga voor mooie linnens, losse tafeltjes met grote dienbladen die je mee naar buiten kunt nemen als het nodig is. Grote kaarsen en natuurlijk mooie grote seizoensbloemen in een grote vaas of pot. De kleuren turkois, smaragdgroen, lichtgroen en natureltinten roepen bij mij echt een vakantiegevoel op.
Foto gemaakt bij Menno Kroon

Maar ook terracotta en blauwtinten zijn dit seizoen helemaal trendy! Zoals gezien in de nieuwe editie van het woonmagazine Stijlvol Wonen!

Bron: Stijlvol Wonen juli-augustus 2014Voor de styling van je huis blijft het advies... Toon liever een paar echte eyecatchers dan veel snuisterijen. Less is more! Zowel in huis als in de tuin! Wat dacht je van deze prachtige textielwerkjes van kunstenaar Mister Finch. Mooi eenvoudig en met deze kunstwerkjes haal je buiten naar binnen! http://www.mister-finch.com


Tips:
  • Ga ook eens voor inspiratie naar je favoriete ontwerpers. Ze hebben vaak open dagen in hun showrooms.
  • Een lekker zomerdrankje...al van Hugo gehoord? Een heerlijke cocktail gemaakt van een Italiaanse Spumante, 100% natuurlijke vlierbloesem, muntextracten, bruiswater en geconcentreerd citroensap. Wij vinden hem in ieder geval heerlijk! Lekker drankje voor de kids? Maak een drankje of waterijsje van vlierbloesemsiroop (te koop bij Ikea).
  • Wooninspiratie opdoen? Ga eens naar Friday next, een concept store & studio in het hart van Amsterdam. Hier vind je een compleet nieuwe aanpak waarin interieur, mode, design en horeca samenkomen. Een combinatie van grote bekende merken en kleine exclusieve collecties van Nederlandse ontwerpers. http://fridaynext.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten