dinsdag 1 april 2014

Buiten leven in stijl!

Buitenleven is al lang meer dan alleen 2 weken per jaar kamperen, het is echt een blijvende trend geworden!  Je besteedt zorg aan je interieur, dan wil je ook in stijl buitenleven! Hoe pak je die buitenruimte stijlvol aan?

Kijk naar het soort huis dat je hebt. Een boerderij heeft andere elementen nodig dan een strak modern huis. Ga uit van je basis en probeer niet van bijvoorbeeld een boerderij een modern huis te maken, dit zal uiteindelijk geen eenheid opleveren. Wat niet wil zeggen dat je per definitie een heel landelijke tuin moet maken bij een boerderij, er is een middenweg!

Binnen en buiten met elkaar laten vergroeien, waardoor de lijnen van het tuinontwerp prachtig aansluiten op het interieur. Ik sluit me graag aan bij deze filosofie van Marcel Wolterinck. Prachtig hoe hij ervoor zorgt dat buiten een geheel wordt met binnen. Mooie veranda's aan het huis vast of in de tuin, een heerlijke plek om te relaxen! Combineer met seizoensdecoratie om het plaatje helemaal af te maken!

Rust, ruimte en symmetrie zijn de sleutelwoorden die zorgen voor een buitenruimte in balans.
Rust in kleurgebruik, zorg voor eenheid in kleur voor beplanting, meubels en accessoires. Ga voor donkere kleuren voor een ingetogen sfeer of lichte tinten voor een ruimtelijke sfeer.  Wist je dat je de buitenmuur prima van een subtiele kleur kunt voorzien met kalkverf, projectverf of Kallei (een stucproduct)? Geef je je tuin net even wat meer sfeer mee!
Bron: http://www.wolterinck.com/

 
Kallei toegepast door onze dealer Hamsmade

Om tot rust te komen in de tuin heeft het Finnse bedrijf Kekkilä prachtige oplossing! Een unieke combinatie van een tuinhuisje en een kas. Niet alleen een heerlijk zomerhuisje voor jezelf maar ook nog eens een stijlvolle slaapplek voor je gasten! Alles in een!

Heerlijk ontspannen buiten eten doe je met deze prachtige bbq 'Druida' van het Spaanse merk Memelade Studio, een echt pronkstuk in je tuin! Ze hebben ook een leuke messenlijn genaamd 'Birds'!
Bron: http://www.mermeladaestudio.es/

Ruimte creëer je door niet te veel meubels te gebruiken.  Zorg voor eenheid in de keuze voor de meubels en door het materiaalgebruik. Veel verschillende materialen maken het geheel onrustig. Voor tegels, beplanting en accessoires geldt... ga voor groot. Gebruik grote groepen met dezelfde beplanting en vermijd te veel kleine potten en decoratie. Een afscheidingswand kan zorgen voor een sfeervol hoekje. Kies in plaats van groen eens voor een element dat je los in de ruimte zet. Zo creëer je gelijk een sfeervol element in je tuin!
Bron: woontheater.be


Door een pad in je tuin breed te laten beginnen en naar achteren smaller toe te laten lopen zorg je voor een ruimtelijk effect. Plaats eventueel aan het eind hiervan een mooie bank of beeld als blikvanger. Ook een strookje grind tussen de tegels versterkt het ruimtelijke gevoel.
Bron: http://www.wolterinck.com/ 
Symmetrie
Symmetrisch geplaatste elementen in de tuin zorgen voor een harmonieus beeld. Dat geldt voor beelden, potten en banken maar ook voor planten en struiken. Probeer borders te spiegelen en geef planten vooral de ruimte om te groeien. Veel vaste planten doen het overigens ook geweldig in een pot. Zo haal je de rust van de borders terug naar je terras.


Gezien bij onze dealer Veldzicht, de nieuwe teakhouten meubellijn is van 'Traditional Teak'. In de collectie zit behalve tafels, stoelen en banken ook een beach chair en verschillende uitvoeringen van de 'dekchair'. De taupekleurige terracotta buitenpotten lijn is van het exclusieve merk 'Francesco del Re'.De sierlijk ontworpen bronzen beelden zijn van diverse kunstenaars en beperkte oplagen vervaardigd.

Tips:
  • Voorjaarssfeerdagen bij Oogenlust in Eersel 4, 5 en 6 april
  • Inspiratie voor stijlvol buitenleven doe je op tijdens de sfeerproef dag bij Veldzicht binnen en buiten in Buren op 2e paasdag van 12- 17 uur. Behalve een presentatie van de nieuwste trends op buitenmeubelgebied en verlichting, is er op die dag ook een demonstratie koken op de Grill-dome en een wijnproeverij.
  • Op 23,24 en 25 mei is er weer het Italië evenement op kasteel de Haar in Haarzuilen, zie www.italieevenement.nl
  • De Rakttuin in Uden is 2e paasdag ook geopend van 11 tot 17 uur.
  • Een heerlijke fietstocht door de natuur wil al een hoop prachtige seizoensdecoratie opleveren. Een mooie bloesemtak in een vaas geeft al een geweldig beeld! De bloesem in de Betuwe staat bijna in bloei!
  • Wat dacht u van een groen dak? Sites ter inspiratie: www.groendak.info, www.optigroen.nl, www.ug-daktuin.nl, www.dutchimpressivegreen.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten