donderdag 27 februari 2014

Natuurtinten in je huis!


Met het voorjaar weer in zicht krijgen veel mensen de kriebels om door hun huis een frisse lentebries te laten waaien.  Zorg dit voorjaar voor evenwicht en een rustgevend gevoel door gebruik te maken van natuurtinten! Mooie zachte tinten zijn ideaal voor het creëren van een basic interieur. Niet alleen met verf breng je natuurtinten in je huis maar denk ook eens aan organische accessoires zoals hout, steen, klei en wol.
Bron: Karin Meyn
De toevoeging van kleur aan je basic interieur doe je door accessoires of groendecoratie in een mooie volle kleur. Ga voor 1 kleurthema , zo bewaak je de rust in je interieur zonder dat het saai wordt! Kijk voor inspiratie eens naar de styling van Karin Meyn, echt geweldig hoe zij subtiel kleur in een interieur brengt!

Om je huis te hullen in frisse natuurtinten hebben we in samenwerking met onze dealer Violier at Home een prachtige nieuwe kleurenkaart ontwikkeld geheel gebaseerd op bloem, blad, bessen, vruchten en dieren met een as-ondertoon die doen denken aan Vintage-elementen. Allemaal kleuren die onderling goed samen gaan. 
 
Combineer ze bijvoorbeeld eens met hout of vergrijsde potten voor een stoer, sober effect. Violier at Home heeft bijvoorbeeld de kleur Corno gecombineerd met rustieke potten en natuurlijke opmaak (linker foto). Op de rechter foto decoratie van oude kruik, ranken en eenden op een oude kast in kleur Pellicia van de Vintage Ashes kleurkaart.
Bron: Violier at Home


Als je dan natuurtinten in je huis brengt dan ga je voor de accessoires natuurlijk ook voor duurzame producten! Deze prachtige gebreide stoeltjes van Claire-Anne O'Brien bijvoorbeeld, uitgevoerd in heerlijke zachte natuurtinten!
Het ultieme recycle en upcycle voorbeeld komt naar mijn idee toch wel van Katie Thompson of Recreate.. Ze maakt nieuwe creaties van oude spullen. Leuk idee voor een gek item in je interieur!
Of deze gekkige tafeltjes die ze bij Marana ‘Revenge of Beauty’ noemen. Tafeltjes van beton met bamboehouten poten.
Of deze prachtige Marana lamp  ‘Crystal’, geïnspireerd op de swarovski-kristallenlampen en hoe men vroeger dit soort kroonluchters verpakte. Nu gecombineerd tot een prachtige nieuwe lamp!
Tips
  • Zelf aan de slag met oude meubeltjes? Schilder ze dan eens in een mooie natuurtint. Eerst goed ontvetten natuurlijk! De tip van Monica van Blitterswijk (http://hetmoonhuis.blogspot.nl) : ontvet het te schilderen voorwerp eerst goed met 'Schilder Schoon' van Alabastine. Ook super om oude waslagen te verwijderen!
  • Ga je het groter aanpakken en heb je(ver)bouwplannen? Ga dan eens naar de beurs Eigen Huis verbouwen + Inrichten. Vanwege de voorjaarskriebels met een groot tuinpaviljoen! 21-23 maart, Jaarbeurs Utrecht. www.realiseerjedroomhuis.nl
  • Tijdens de kunst- en antiekbeurs Art Breda verrijst een spectaculair paveljoen waar van 6 t/m 13 april een prachtige collectie kunst, antiek en design te zien is.  Van moderne kunst tot vintage van Chanel en Cartier. http://www.artbreda.nl 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten