maandag 23 december 2013

Duurzaam het nieuwe jaar in!

De feestdagen staan nu echt voor de deur. Tijd om eens lekker bij te komen, te genieten van je huis en familie en alvast voorzichtig voor uit te kijken. In de kerstvakantie vind ik het heerlijk om tussen de feestdagen door de dingen te doen waar ik gedurende het jaar niet aan toe kom. Lekker lezen bijvoorbeeld. Wonen Landelijke Stijl heeft een special edition: Landelijk Binnenkijken met het beste uit 5 jaar Wonen Landelijke Stijl. Heerlijk om onder het genot van een kopje thee op je gemak in te bladeren. Of ga er een dagje op uit! Het Rijksmuseum in Amsterdam is mijn favoriet (zoals jullie wel gemerkt hebben) en is nu prachtig gehuld in kerstsfeer met een mooie holografische kerstboom 'Tree of light' van het ontwerpbureau Droog.  Een kerstboom van 7 meter hoog en 5 meter breed die voortdurend van vorm en decoratie verandert. Hij is nog tot 5 januari te zien, ook vanuit de passage.

Er zijn tijdens de kerstvakantie allerlei extra dingen te doen in het museum, ook voor het gezin! Echt de moeite waard! Heb je al het moois van de oude meesters bekeken, neem dan lekker de rondvaartboot en geniet van Amsterdam Light Festival! Prachtige lichtsculpturen verspreid door de stad. Ik heb het afgelopen weekend gedaan en het is vooral 's avonds een prachtig gezicht! http://www.youtube.com/watch?v=jycJLDUz-Yo#t=69
En nu het nieuwe jaar weer voor de deur staat komen de goede voornemens natuurlijk ook weer om de hoek kijken. Op interieurgebied blijft duurzaamheid de trend en voor velen misschien een goed voornemen hier meer mee te doen! Voor onze nieuwe kleurenkaart Vintage Ashes hebben we ons laten inspireren door de natuur en ook tijdens de Dutch Design Week hebben we vele voorbeelden van gezien op het gebied van duurzaamheid.  In de uitspraak van Dutch Designer Pieke Bergmans kan ik me helemaal vinden: "In de tijd waarin we leven krijg ik steeds meer behoefte aan het maken van heel bijzondere dingen in plaats van 'nog meer' dingen. Haar grootste inspiratiebron is de natuur en haar werken lijken te leven alsof een videobeeld even op 'freeze' is gezet met steeds weer unieke verschijningsvormen. Prachtige series van (licht)objecten die volgens een zeer doordacht procedé tot stand komen. De resultaten zijn altijd anders, zowel in vorm als formaat. Tijdens de Dutch Design Week presenteerde ze onder de titel 'Illusion' haar nieuwste werken zoals de lijn Vapor: http://www.youtube.com/watch?v=7dAkNM71RLQ
Bron: piekebergmans.comEen van haar straatlantarens 'Totally in Love' uit Metamorphosis-lijn staat zelfs op een pleintje in Venetië! Als Venetië-liefhebber vind ik dat natuurlijk helemaal leuk!
Bron: http://notesfromthewest.wordpress.com


En willen we wat met licht doen dan in huis doen we dat in 2014 natuurlijk met Led-verlichting! De nieuwe manier van verlichten. Energiezuinig, met een lange levensduur en zonder warmte te genereren.  Steeds meer ontwerpers en fabrikanten gaan er op over.

Organische vormen met natuurlijke materialen zag ik ook bij Lonneke Gordijn van studio Drift. Ze heeft de Ghost Queen Chair ontworpen. In deze bijzondere stoel zie je geen binnenkant totdat je er licht op schijnt, dan wordt de tekening zichtbaar. Te zien tijdens de expositie WIT in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam.
Bron: delood.com

En naast organische vormen in ons interieur gaan we in 2014 natuurlijk ook steeds meer organisch en duurzaam koken! En dat lekker koken en mooie styling prima samen gaan laten May en Axel Vervoordt zien in het boek 'Te gast bij May" Tafelen en koken volgens de seizoenen!
Bron: axel-vervoordt.com
Ik ben echt helemaal fan van de Belgische decorateur Axel Vervoordt. Toen ik het kasteel bezocht van Axel Vervoordt en voor het eerst een met authentiek Italiaanse kalkverf beschilderde muur zag, was ik verkocht.  Ik herken veel in de zienswijze van Axel en May Vervoordt. Het pure en organische, of het nu in huis is of op het bord. Ik houd erg van koken en de natuurlijke wijze van koken van May Vervoordt sprak me dan ook erg aan in haar boek. Ik laat me ook graag inspireren door de seizoenen en het moment.  Het hangt bij mij van het eten af hoe ik de styling doe. Stoer eten gaat bij mij op een eenvoudig, robuust servies. Heb ik een lekker visgerecht dan komt het witte linnen, met lichte borden en lichte bloemen op tafel. En bedenk: "Bij het koken is eenvoud net als bij andere kunsten een teken van perfectie." Axel Vervoordt.Geniet van de feestdagen en we proosten op een inspirerend jaar of te wel: Saluti a un ispiratore 2014! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten