vrijdag 29 november 2013

Stijlvol kerstinterieur

De heerlijke tijd van kerst is weer in zicht... Mogelijkheden genoeg om weer lekker los te gaan in je interieur met kaarsen en warme stoffen voor een heerlijke kerstsfeer! Prachtig met de trendkleur van dit seizoen Copper, in combinatie met zwart staat dit heel feestelijk! Pols Potten heeft bijvoorbeeld mooie items in Copper en zwart en bij onze dealer Marc's zag ik deze prachtige zeeblauwe vazen, combineert ook geweldig met Copper!
Bron: marcsflowers.nl, polspotten.nl, etsy.com, ohhhmhhh.de, stjernestunder.dk

Voor een rustige kerstsfeer neem je een combinatie van vale tinten in combinatie met hout, wol, prints en zachte weefsels. En wil je geen echte boom in huis dan is deze houten boom van Sempre een prachtig alternatief. In combinatie met deze glazen waxinelichthouders is je huis helemaal in kerstsfeer! Op een Scandinavische blog zag ik deze prachtige kerstsfeer met natuurlijke kerstversiering! Je maakt het natuurlijk helemaal af met heerlijk geurend groen zoals onderstaand voorbeeld van onze dealer De Violier te Bennekom. Ga voor inspiratie eens naar een goede bloemist, zij hebben hun zaak vaak prachtig in kerstsfeer gehuld. 
Bron: Home and Delicious , De Violier BennekomBron: sempre/ Wonen Landelijke StijlVoor de kersttafel is het natuurlijk ook leuk om lekker uit te pakken. Ik mag mijn kersttafel graag aankleden met een mooi kleed, glaswerk, kaarsen en tafelzilver. Mijn kroonluchter heb ik geverfd met kalkverf in de kleur Bianco, in combinatie met eucalyptus en linten. Mooi om te zien en ruikt heerlijk! Andere kleur kan natuurlijk ook! In het november/december nummer van het blad More Than Classic zag ik deze prachtige kersttafel door bloemist Bert van Poelgeest (rechtsboven op de foto). Aan zo'n tafel wil je toch zo aanschuiven voor het kerstdiner? En wat doen we dan op het bord? Wat dacht je van een heerlijke parelhoen uit de oven uit het prachtige Venetiaanse kookboek Ciao Bella van Tessa Kiros. En als toetje heerlijke Mele cotte con amaretti! Ziet er mooi uit op je kersttafel en smaakt nog eens heerlijk ook! Voor degenen die dit prachtige kookboek nog niet hebben (leuk cadeautje voor onder de boom!) Stuur me even een mailtje dan ontvang je deze recepten van me!

Begin deze maand ben ik naar de boekpresentatie van het boek Draden van Tijd van Janine Smits geweest.  Altijd leuk om inspiratie op te doen, zeker voor de kerstperiode. Prachtig hoe styliste Janine Smits je in het boek met vijf kunstenaressen (Kaat Tilley, Lu Luo, Natalie Dissel, Beatrice Waanders en Barbara Broekman) kennis laat maken. Al deze vijf vrouwen koesteren op een innovatieve manier oude tradities.


De locatie van deze boekpresentatie was de showroom van Menno Kroon. Prachtige sfeer natuurlijk...wat dacht je van deze fantastische kroonluchter? Als dat geen kerstsfeer is?!Naast de mooie spullen van Menno Kroon waren er ook de kunstwerken van de vijf kunstenaars te zien waaronder de viltobjecten van Beatrice Waanders. Prachtig!  Ze geeft ook hele leuke viltworkshops weet ik uit eigen ervaring ;-)En voor een heerlijke eerlijke kerstsfeer steek je natuurlijk een mooie kaars aan van WOO (World Of Opportunities). Deze kaarsen zijn gemaakt in Indochina handgemaakt van gerecyclede Wodka- en wijnflessen die gevuld worden met de beste bijenwas gemengd met Europese parfums. Echt mooi voor jezelf of als kerstcadeautje!


Tips:
  • Waan je in kerstsferen in de kerstopenstelling op kasteel Middachten in de Steeg. Prachtig kasteel compleet gehuld in ongelooflijke kerstgroendecoraties uitgevoerd door onze dealer De Violier. http://www.middachten.nl/home/46
  • Voor degene die graag DIY doet....met een potje Carte Colori metallicverf in de kleur Copper tover je oude kerstversiering of dennenappels om tot leuke kerstversiering.
  • Kijk eens op de site van onze dealers, de meesten hebben speciale kerstopendeurdagen!
  • Het Amsterdam Light Festival, verschillende lichtsculpturen en -projecties in de historische binnenstad. 6 december t/m 19 januari, www.amsterdamlightfestival.com
  • Ook een workshop bij Beatrice Waanders volgen? Kijk eens op http://thesoftworld.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten