vrijdag 30 augustus 2013

Nazomeren met zachte tinten

Wat hebben we al een prachtige zomer achter de rug, heerlijk genoten van het lekkere weer. En schijnt een dagje de zon niet dan zijn er altijd nog een van de prachtige musea die we in Nederland hebben. In de Hermitage bijvoorbeeld werd ik afgelopen week weer helemaal geïnspireerd door de prachtige schilderijen, kostuums en wandtapijten. Die mooie volle kleuren, helemaal passend bij dit seizoen.

En wanneer de zomer weer ten einde komt en de herfst zich aandient, valt in de natuur op dat de vruchten aan de bomen enorm gegroeid zijn, allerlei zaaddozen te vinden zijn en de rozenbottels hun kracht tonen. De heide staat nu prachtig in bloei en wat te denken van al die bramen, bessen en vijgen in mooie warme paarstinten. Gecombineerd met frisse roze tinten en vale groentinten geeft dat een heerlijk nazomer-gevoel. Gebruik in huis eens glaswerk met grassen, dille uit de slootkant en wat bessen die er veel zijn in de nazomer, wanneer de zachte zon van de nazomer hierin schijnt ontstaat een warme spiegeling. Op een oud ornament ontstaat een rijkelijk plaatje met verschillende soorten komkommervruchten. Deze blijven lang goed en laten de toegift van de natuur zien. 

Tijdens mijn bezoek aan onze dealer de Wilgengaarde in Ruinen kwam ik deze wollen plaids tegen in zachte tinten van Hoffz. Echt prachtig! Heerlijk als de zon wat eerder onder is en het wat fris wordt om buiten te zitten. En is het tijd om te gaan slapen dan hul je je natuurlijk in de zachte warme bedlinnens van House in Style.
In je interieur geven de kleuren uit de natuur een mooie basis die je met de juiste accessoires en mooie groendecoraties ook prima naar de herfst en winter toe kunt trekken. Al die mooie bloemen die er ieder seizoen zijn hebben ons ge├»nspireerd om samen met onze dealer De Violier at Home een nieuwe kleurenkaart te ontwikkelen. 
Wulf van de Pol: "bloemen, blad, bessen, vruchten, dieren en natuur zijn het uitgangspunt geweest voor de nieuwe kleurenkaart. De kleuren die ik graag gebruik in mijn projecten wilde ik graag terug zien in de mooie verven van Carte Colori. Meta is aan de slag gegaan en daar zijn deze prachtige kleuren uit voort gekomen! Je kunt er ieder seizoen een boeket mee maken!  Onze nieuwe kleuren hebben de volgende namen mee gekregen: As, Secret Garden, Eucalyptus, Fico, Pelliccia, Corno en Albast. Allemaal zachte tinten gebaseerd op de natuur!"

We hebben de kleuren al een naam gegeven maar onze kleurenkaart moet nog wel een naam krijgen en dat willen we graag aan jou vragen. Op Facebook starten we volgende week een wedstrijd voor het bedenken van de naam voor onze nieuwe kleurenkaart. De winnaar kan ieder seizoen bij de Violier at Home te Bennekom sfeer komen proeven, een prachtig boeket in de kleuren van de nieuwe kleurenkaart ter waarde van € 35,- in ontvangst nemen en de laatste seizoenstips ontvangen van stylist Wulf van de Pol!

Tips van Violier at Home:
  • Materialen die je gevonden hebt op het strand zoals bijv. drijfhout zijn mooi te gebruiken in combinatie met ranken uit de natuur, zonnebloemharten en noten, geeft een mooi verstild beeld. Als je dit op een houten schaal legt ontstaat er een prachtig geheel.
  • Als je met de styling van je huis aan de slag gaat, werk dan van groot naar klein.
  • Maak een verbindende factor in je composities qua kleur. Denk aan potten en vazen in combinatie met de kleur van de bloemen. De kleur van vruchten in combinatie met bloemblad, etc.
  • Denk aan de natuur, schik zo natuurlijk mogelijk en het belangrijkste... durf! Doe het niet te gestyleerd!
  • Langs de kant van de weg zijn prachtige groenelementen te vinden, in combinatie met gekochte bloemen krijg je een prachtig geheel. Het hoeft niet altijd duur te zijn!
  • Gebruik eens eucalyptus in huis in plaats van een geurkaars en ruik de herfst in aantocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten