maandag 29 juli 2013

Haal de zon in huis!

Het is nu dan toch echt zomer in Nederland en dus tijd om de zon in je huis te laten schijnen!
 Wat je deze zomer veel ziet is een mix van zachte pastelkleuren voor op de muren in combinatie met accessoires in opvallende vormen en designs in bonte fluorkleuren. Voor de prachtige pasteltinten kunnen we natuurlijk wel zorgen bij Carte Colori. Met bonte fluorkleuren daar en tegen heb ik persoonlijk niet zo veel maar in accessoires kan het een leuk effect geven. Zo heb ik in mijn eigen huis een paar fel gekleurde ballen aan de muur hangen, geeft een grappig kleuraccent in het verder rustige geheel.


Veel gekke kleurtjes, grafische patronen en kleurverloopjes zag ik ook bij mijn favoriet Moroso.
Bron:www.moroso.it

Zoals bij deze meubelen van de Nederlandse ontwerper Edward van Vliet.  Hij heeft een lijn ontworpen voor Moroso met grappige Japanse printjes.
Bron: moroso.it

Wel is waar niet in felle kleuren maar wel prachtige opvallende objecten heb ik tijdens de Bienale in Venetië dit jaar ook weer gezien. Tijdens een bezoek aan het Palazzo Fortuny zag ik de mooie kunstwerken van Antoni Tàpies in de expositie 'Lo sguardo dell’artista' (The eye of the artist). Georganiseerd door Fondazione Musei Civici di Venezia en de Axel and May Vervoordt Foundation.


Maar ook buiten in Venetië was veel moois te zien...

Met gekke accessoires in je eigen interieur kun je de trend van deze zomer ook al volgen. Wat dacht je van deze te gekke opgezette pauw van Jooh-art?


Of deze 'air vase' van het Japanse Torafu Architects. Het is een papieren kom en kan worden opgerekt in verschillende vormen. Van een kom, een schaal tot een vaas. De schaal is volledig omkeerbaar, elke zijde van het papier heeft een andere kleur. Trek en draai het om de kleuren te mengen. Als accent een grappig detail in je interieur!Tips:
  • Ga eens kijken bij Interiors DMF (interiorsdmf.nl)
  • Haal ook je inspiratie uit de modebladen want mode loopt altijd een jaar of 2 voor op interieur!
    Voor mooie naturalia kijk je bij jooh.nl
  • Leuke souvenirs meegenomen? Maak er een mooie collage van en zet het onder een stolp. Zo heb je een prachtige zomerherinnering die lang mee gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten