vrijdag 27 september 2013

Trends voor het najaar!

Het wordt weer tijd voor huiselijkheid. Terwijl de herfstblaadjes vallen en de temperatuur zakt trek je je lekker terug in je warme interieur. Heerlijk, het najaar is begonnen!

Wat gaat dit seizoen brengen? Het modebeeld toont veel veren, franjes, schotse ruiten, verschil in glansgraad en structuren. Zwart-wit, pauw-kleuren, paarstinten zijn echt modekleuren dit najaar. Ook in het interieur zie je elementen van deze trends terug.  Je kunt in ton sur ton werken en accentverschillen aanbrengen door verschillende structuren en glansgraad.  In de stand van De Beukenhof Antiek en Interieur tijdens het event Royaal Genieten Soestijk, zag ik hier een mooi voorbeeld van. Leuk moodboard in najaarstinten.


Ook mooi is om te werken met een schaduwtint, donker paarsblauw is bijvoorbeeld een mooie schaduwtint van zwart. Zo creƫer je diepte in je interieur. Ranke vormen zijn een mooie tegenhanger voor de grove, grote meubelen. Leuk voorbeeld hiervan is de nieuwe tafellijn is van Jooh art and interior. Sierlijk en toch stoer deze tafels pootjes van ketting.


Ook breisels of prints van breisels zie je nu veel. Op beddengoed kan dit een mooi effect geven. Lekker grof gebreid zodat je het beddengoed er nog wel doorheen ziet. Deze mooie exemplaren zag ik bij House in style.De felle tinten zoals ik beschreef in mijn een van mijn vorige blogs blijven nog wel even denk ik, in het modebeeld zie je ze ook nog steeds.  Maar ook veters en lakleer, punkstijl en Hollywood (vintage met een glamourtouch) zijn modetrends die straks in het interieur terug te zien zijn. 

Ook zeker een trend van dit seizoen zijn prints naar de natuur toe. Zowel dieren als bomen op behang en stoffen. Wat dacht je van dit prachtige uilenbehang, gezien bij Bart Brugman. Of deze geweldige stoffen 'rariteitenkabinet'  of boomschorsachtige stof gezien bij Anke van Goor
Zelfs tijdens het World Food Festival in Rotterdam deed ik interieurinspiratie op.  Zoals dit leuke servies van DUS Architects dat met een 3d printer van het restmateriaal van aardappelen gemaakt wordt. Of dit gebreide vlees, dat bedenk je toch niet? Eigentijds en uniek, helemaal van nu dus!

Het nieuwe boek van Karin Meyn is ook geweldig voor stylingideetjes. Vol met zoals ze zelf zegt 'de schoonheid van imperfectie'. Hoe sleetser het wordt, hoe mooier! In dit boek vind je mooie inspirerende moodboards, foto's en prachtige vintage tinten. Onze nieuwe kleurenkaart Vintage Ashes past er prachtig bij ;-)  Ik vind dit boek echt een aanrader, Karin Meyn geeft echt een eigen touch aan interieur. Alles ziet er zo logisch uit terwijl ik weet dat er veel tijd in gaat zitten om het zo te stylen. Om iets er uit te laten zien alsof het er toevallig neergezet is, dat is juist de kunst. Prachtig!


Als laatste mijn favoriet in Dutch Design, de meubels van JSPR.  Passen prachtig in de stijl van dit najaar. Mooi strak van vorm, een tikje vintage en vernieuwend! Ook mooi in combinatie met kalkverf trouwens!


Tips:
  • Op 11 oktober is er een consumentendag op het ETC te Culemborg, leuk om zelf de trends te gaan bekijken!
  • World Food Festival in Rotterdam, alles over eten! Je kunt het nog bezoeken tot en met 27 oktober! http://www.worldfoodfestival.nl
  • Styling by Karin Meyn, alleen de vormgeving van het boek is het kopen al waard! Een aanwinst voor je leestafel. Te koop bij de betere boekhandel.
  • JSPR is te zien bij de Woonbeurs Amsterdam samen met Co van der Horst in hal 11, stand 006.
  • Zien hoe bloemen in de kleuren Vintage Ashes eruit zien? Kom dan naar de opendag van Violier at Home! Iedere zaterdag van 10.00 - 17.00 uur, Kerkhoflaan 31 te Bennekom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten