maandag 29 april 2013

Breng de lente in je huis met groen!

De lente is begonnen dus... tijd voor een nieuwe frisse look in huis met een nieuw kleurtje op de muur of leuke nieuwe accessoires.  Het hoeft niet gelijk rigoureus te zijn, ook met kleine aanpassingen in je interieur ben je zo klaar voor het nieuwe seizoen! De kleur groen hoort helemaal bij de lente, bovendien is de kleur groen ook de kleur van het jaar 2013!
Wat ik zelf prachtig vind is de stijl van Moroso, mooi zacht en subtiel van kleur! Op deze foto zie je een zogenaamd recoloured vloerkleed in groentinten. Je ziet dat het groen van de natuur buiten hierdoor letterlijk naar binnen wordt gehaald. Veel mensen zijn bang voor groen, maar bijna iedereen houdt van de natuur, dus gewoon eens doen! Onze kleuren bijvoorbeeld uit de kleurgroep Verde zijn door middel van natuurlijke pigmenten en de afgezwakte tinten altijd overal toepasbaar. De kleur Absynthe is heel mooi in een naar de tuin gerichte serre met veel licht. Kalkverf is uiteraard mijn favoriete verfsoort. Deze kleuren groen combineren prachtig met natuurlijke materialen zoals linnen, hout en rotan.

Bron: Moroso.it
Wat me ook opvalt is dat het fenomeen kamerplanten weer helemaal terug is. En dan het liefst die soorten die jarenlang 'not-done' waren zoals vetplanten cactussen en andere tuttige 'oma'planten. 

De presentatie zoals Moroso dat doet vind ik geweldig, verschillende vaak ronde tafeltjes al dan niet met een dienblad erop en dan groepjes planten bij elkaar. 

Natuurtinten zijn prachtig maar ook een felle kleur groen kan geweldig staan in je interieur. Enige tijd geleden maakten we een prachtige kleur groen voor restaurant Rose's Cantina in Amsterdam. Het gehele restaurant is geschilderd in kalkverf in een bijzondere groene kleur bedacht door Interior Artist Thijs Murre (verantwoordelijk voor de gehele styling), en in samenwerking met Carte Colori ontwikkeld. Het resultaat is prachtig geworden. Een felle kleur groen met een warme uitstraling!

 

Houd je niet van fel groen, kies dan voor een zachte variant. Ook pastelkleuren zijn deze lente weer helemaal terug. Ook leuk om hiervoor mooi servies of vazen te gebruiken. Mooi veldboeket in je vaas en je lentesfeer is compleet!

  Tips:
  • Kies voor accessoires van hetzelfde materiaal, kleur of vorm. Door dit in groepjes te zetten versterk je het effect van je accessoires.
  • Ook leuk is om een verzamelingen van kleine dingen, naturalia tentoon te stellen in bijvoorbeeld een vitrine of glazen stolp.
  • Co van de Horst in Amstelveen heeft een mooie presentatie van Moroso-sfeer in de showroom
  • Eten in groene stijl bij Roses Cantina in Amsterdam
  • Kijk bij onze delaers/bloemdecorateurs voor prachtige lenteboeketten: Violier, Marcs, Violien en Rietveld bloemisten. Zie onze website voor adressen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten