maandag 11 juli 2016

4 x tips voor een vakantiegevoel in je interieur

De prachtige oude bouwstijl van de huizen, de smalle steegjes en gezellige pleintjes, het kleurgebruik, de geur van bloeiende bloemen en de altijd aanwezige zon... Heerlijk! Vakantie, wij hebben er zin in! Nergens vind je zoveel sfeer als in de oude Italiaanse, Spaanse of Franse steden en dorpen. Die heerlijke Mediterrane sfeer in huis halen brengt je alvast in de stemming of verlengt je vakantiegevoel na thuiskomst!
  
# Tip 1:
In huis kun je het beste gaan voor lekkere frisse tinten. Door het gebruik van lichte poederige tinten op de muren en accessoires, komt de vakantiesfeer het beste tot zijn recht. Kleuren uit de kleurenkaart Les Lins, Basic Colours, Maquillage of Vintage Ashes zijn hier perfect voor. 

# Tip 2:
De ultieme mediterrane sfeer krijg je door dit niet alleen in je huis, maar ook in je tuin door te voeren. Wit en grijstinten in combinatie met warme elementen, zoals hout zorgen ook voor een rustige sfeer in je tuin. Denk bijvoorbeeld ook aan heerlijke linnens voor op je daybed, je waant je zo in Italië!


 # Tip 3:
Mooi gepleisterde muurtjes die je van kalkverf voorziet geven een sfeervol resultaat. Kalkverf is buiten prima te gebruiken, het is niet voor niets dat ze er in de mediterrane gebieden zoveel gebruik van maken. Combineer met houten tuinmeubels en planten in terracotta potten voor een optimaal vakantie-sfeertje!

De kleur Palladio is perfect voor zowel binnen als buiten op het terras. Wil je het wat opvallender, kies dan voor de kleur Cipria. Houd je van zonnige kleuren maak dan een keuze uit de Ocre kleurenkaart voor een Toscaanse sfeer.

 


# Tip 4:
Als je ergens een kleuraccent in huis toepast, trek het dan ook door om het een meerwaarde te laten zijn. Herhaling zorgt voor eenheid. Zo betrek je buiten ook naar binnen. In de landen rond de Middellandse zee wordt veel gekleurd glas gebruikt op tafel, perfect om het kleuraccent in huis mee door te voeren in de tuin!

Alle afbeeldingen in deze blog zijn afkomstig van Borgo Vallone, in deze prachtige Boutique B&B zijn veel verschillende Carte Colori-verven en Beton Ciré gebruikt. Dus wil je in Italië helemaal in Carte Colori-sferen komen, breng dan zeker een bezoekje aan Borgo Vallone in de Piemonte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten