donderdag 24 september 2015

Goud! De trend voor dit najaar!

Metallic is al een paar jaar weer populair in interieurs. Voerde het afgelopen jaar de kleur Copper de boventoon, voor dit najaar zien we een heuse opkomst van de kleur goud! Goud als accent op meubels, verlichting, accessoires, muurdecoratie en goudaccenten in stoffen!
Bron: Etsy,JSPR, Carte Colori
Lidewij Edelkoort spreekt in haar presentatie 'Embryonic'  over een tendens naar luxe. Veel aandacht voor materiaal dit najaar, zowel grove, ruwe materialen als lichte natuurlijke materialen.Technische hoogstandjes in combinatie met traditionele handgemaakte materialen en natuurlijke grondstoffen zoals wol, zijde en leer. Kleuren: beige, bruin, roest, peper-zout, pasteltinten, lichte bruintinten, camel, oker en goud.

Kleurenkaarten Carte Colori: cartecolori.nl

Ook Maison&Objet laat in haar blik op 2016 vooral de terugkeer naar de decoratieve kunsten zien.  Met het thema Precious wordt vooral zeldzaam en uniek benadrukt. Ook hier weer komt luxe en weelde tot uitdrukking in het gebruik van goud. Ook op Salon Residence veel goudtinten in combinatie met aardetinten in de stand van Thijs Murré, botanisch in de stand van Roelfien Vos en warme rood-bruintinten in de stand van Brecht Murré.

Van links naar rechts: stand van Brecht Murré, Roelfien Vos, Thijs MurréIn onze laatste kleurenkaart Gouden Eeuw hebben we een prachtige goud-tint opgenomen. Geweldig te combineren met donkere tinten voor een rijk gevoel! Zo zagen we op het ETC een prachtige combinatie van het bruin-zwarte behang van Arte en de mooi metalen lamp van Rapture. Ook de nieuwe collectie van Keijser & Co laat veel donkere tinten in combinatie met goud zien.
Bron: Lamp van Rapture, Carte Colori, foto rechts: Keijser & Co
Of combineer goud met lichte tinten voor een fris effect in je interieur. Prachtig voorbeeld is natuurlijk restaurant The Jane door Piet Boon of dit mooie servies ontworpen door interieurdesigner Kelly Weastler voor Pickerd China.
 Bron: inredningsdesigner.blogspot.se, benmartin.be, fourseasons.com
Grote interieurmerken lijken dus veel te werken met goud dit najaar. Zowel in industriële ,eclectische, chique klassieke interieurs als Scandinavische interieurs... Kortom: de trend is 'gezet'!  Wij omarmen hem!Geen opmerkingen:

Een reactie posten