maandag 23 maart 2015

Maak je huis lenteklaar!

De winter laten we langzaam achter ons... tijd voor de lente! Tijd om het lentegevoel in huis te halen!We gaan weer voor frisse kleuren, bloemen en leuke accessoires in huis. En vergeet vooral tuin en terras er niet bij te betrekken.

Natuurlijk ga je voor botanisch dit voorjaar. In de winter had ik als alternatief voor de traditionele kerstboom een perentak in de wintersfeer gezet. Voor het voorjaar heb ik de perentak bekleed met bloesem. Lekker fris en de kunstbloemetjes zijn niet van echt te onderscheiden.












Een andere leuke manier van voorjaarsgroen in je woonkamer creëren is om stekjes in een grote glazen ronde vaas te zetten voor een groots effect! Past perfect in de Vintage Earth stijl. Combineer eens met Citrus, Absinth, Truffel en Skin.
Bron:pinterest.com/josefin/botanical/


















Een instant lentesfeer krijg je natuurlijk ook door het gebruik van poedertinten in je woonkamer. Zo kwamen we deze kussens tegen in prachtige poedertinten bij onze sterdealer Sober & Sjiek in Rhoon.


 















Duran Lighting & Interiors lanceerde recentelijk een nieuwe collectie handgemaakte keramieke lampen in Carte Colori poedertinten. De lampenvoeten in de échelles-collectie zijn verkrijgbaar in de Carte Colori kleuren: Bianco, Lila, Ca Loredan, Pesaro, Primavera, Palladio, Nero, Piombo, Argilla en Glamour. Met bijpassende stoffen voor de lampenkappen. In dezelfde kleuren ook een collectie grote decoratieve schalen.

















Lente in de keuken
De keuken is natuurlijk bij uitstek de plek om een heerlijke lentesfeer neer te zetten. Karin Meijn heeft in haar boek 'Piet Boon styling by Karin Meijn'  prachtige sferen neergezet voor het hele huis. Wat te denken van deze keukensfeer. Rustige tinten in combinatie met groen en een accentkleur. Helemaal Classic Hollywood-sfeer zoals we deze beschreven hebben in onze vorige blog!
Bron: Karin Meijn














Een ander mooi idee voor de keuken is het gebruik van Beton Ciré. Een losstaand keukenblokje bewerkt met beton ciré of verwerk eens oud hollandsche tegeltjes in de wand met beton ciré voor een bijzonder effect. Gezien bij Via eStudio, de specialist in wanddecoratie en beton ciré stucproducten.












Voorjaarsgevoel in de badkamer.
Prachtig toch zo'n badkamer in hamamstijl. De badkamer in onze showroom is ooit eens voor een fotoshoot omgetoverd in hamamstijl. Prachtig in combinatie met koningsblauw en Rosso Antico!
Bron: Pinterest















Geen zin om je hele badkamer om te toveren? Je kunt ook prima een Hamamhoekje creëren door een tafeltje met een verftechniek te bewerken en het af te stylen met hamam-items. Leren hoe je zo'n tafeltje omtovert? Vanaf april hebben we Carte Colori kalkverf workshops waarin je niet alleen leert om kalkverf op een muur aan te brengen maar ook aan de slag gaat met een verftechniek op een object.  Houd onze website en Facebook in de gaten voor de actuele informatie!












Lente in de slaapkamer

Heerlijke frisse slaapkamer met een paar mooie items daar houden we van. Ga eens voor Ibiza-stijl en kies voor de kleuren Lido, De Medici en Bebè. Prachtig in combinatie met Copper en grijstinten. Zoals Piet Boon en Karin Meijn laten zien in deze slaapkamer.
Bron: RTL Lounge Piet Boon/ Karin Meijn


















En natuurlijk... lente in de tuin!
Wat dacht je van deze prachtige 'Portal Chair' in heerlijke lentekleuren van Patricia Urquiola voor Moroso.














Nog wat restjes kalkverf over? Geef dan de bloempotten op je terras eens een make-over. Kalkverf is prima geschikt voor buiten namelijk. Heerlijke lichte tinten frissen je terras weer op!













Ook leuk om je tuintafel of balkon te stylen met een item in een speciale verftechniek en doormiddel van accessoires de kleur van het seizoen terug te laten komen. Geeft een instant voorjaarsgevoel!













Nog meer voorjaarsinspiratie voor je interieur? Veel van onze (ster)dealers hebben voorjaarsinspiratiedagen! Altijd leuk voor de laatste trends op interieurgebied en groendecoraties.